top of page

    Tratamentul inițial

     Este un lucru absolut normal ca în momentul în care copilul se naște cu Sindrom Down, mamele să experimenteze o mare varietate de sentimente. Chiar dacă pe parcursul sarcinii s-au informat despre afecțiunea copilului, primele saptămâni după naștere sunt de obicei foarte dificile, întrucât încearcă să se obișnuiască cu diagnosticul. Confirmarea diagnosticului de Sindrom Down impune cariotiparea. După naștere, testul se face de obicei pe baza unei probe din sângele sugarului. Până la obținerea rezultatelor complete ale testului, pot să treacă 2-3 săptămâni. Această perioadă de așteptare poate fi extrem de dificilă, în special dacă rezultatele testărilor anterioare au fost neconcludente, iar sugarul are doar câteva trăsături discrete caracteristice Sindromului Down. Nou-născutul cu Sindrom Down va trebui să beneficieze în prima lună, de examinări medicale repetate și de investigații variate

        Tratamentul de întreținere

      Controalele medicale periodice, ajutorul dat copilului pentru a se adapta schimbărilor din mediul fizic și social, precum și promovarea independenței, sunt părți importante ale tratamentului pentru Sindromul Down.Examinările fizice dau medicilor specialiști

posibilitatea de a monitoriza copilul, pentru semne precoce ale bolilor asociate în mod obișnuit cu Sindromul Down și ale altor probleme de sănătate.

   

         Medicii specialiști investighează probleme specifice la diferite vârste, cum ar fi de exemplu, cataracta și alte afecțiuni oculare, pe perioada primului an de viață. Se recomandă solicitarea sfatului medicului cu ocazia verificărilor periodice sau ori de câte ori este nevoie.

Următorii specialiști din domeniul medical pot diagnostica și trata o persoană cu Sindrom Down:

  • medicul pediatru, inclusiv cei care sunt specializați în probleme de dezvoltare și comportament

  • medicul de familie

  • medicul internist

  • consilierul genetic

  • asistenta medicală

  • kinetoterapeut

  În cazul în care apar complicații, poate fi necesară și colaborarea cu alți medici specialiști din domeniul medical

     Durata de viață

   Mai mult de jumătate din persoanele cu Sindrom Down trăiesc peste 50 de ani.Aproximativ 13% din populația cu Sindrom Down are o speranță de viață de peste 68 de ani. În plus, tratamentele îmbunătățite și grupurile de suport bine organizate, au ajutat persoanele cu Sindrom Down să trăiască mai mult și mai bine.

   Oricum, trebuie reținut că un copil cu Sindrom Down are o speranță de viață mai mică decât media. Bolile și problemele de sănătate asociate pot fi uneori severe și pot determina moartea prematură.

   De exemplu, malformațiile cardiace pot duce uneori la insuficiență cardiacă sau alte probleme serioase care scurtează durata de viață.

   Examinarile medicale programate periodic sunt utile in identificarea, tratarea si monitorizarea acestor probleme.

bottom of page